Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes-Benz överlägset störst i april

Överlägset störst i april.

Mercedes-Benz blev överlägset störst under april när det gäller nyregistrerade tunga bussar i Sverige. Det framgår av branschorganisationen Bil Swedens statistik. Mer än tre gånger så många Mercedesbussar än tvåan Scania registrerades under månaden.

Under april registrerades totalt 69 nya bussar (både lätta och tunga), 91,7% fler än under samma tid förra året, då 36 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 244 bussar, 28,4% fler än förra året, då 190 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 63 under april, 142,3% fler än under samma tid förra året då 26 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 202 tunga bussar, 49,6% fler än under motsvarande period förra året då 135 registrerades.

Här är siffrorna för nyregistrerade bussar i Sverige under april:

Mercedes-Benz 37
Scania 12
Volvo 8
Setra 3
MAN 1
Optare 1
Temsa 1

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)