Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kraftig ökning för bussresor hos Scandorama och Ölvemarks

Scandorama och Ölvemarks Holiday rapporterar om ett uppsving för bussresandet. Foto: Scandorama.

Flera bussresearrangörer rapporterar nu om ett uppsving för bussturismen i klimatdebattens och flygskammens spår. En av landets största gruppresearrangörer, Scandorama och Ölvemarks Holiday, uppger att bussresorna har ökat med tio procent i år, jämfört med förra året.

– I flera år har vi sett en ökning av våra flygresor, men nu tar bussen revansch och har hittills ökat med tio procent, jämfört med samma period förra året, säger Jeanette Larsson, Marknadschef på Scandorama och Ölvemarks Holiday.

Tillsammans har Ölvemarks Holiday och Scandorama över 70 års erfarenhet av att arrangera guidade rundresor med buss i Europa. I år har bussresorna rekordökat hos båda varumärkena. Klimatdebatten tros vara en betydande faktor till att allt fler väljer att åka på bussemester.

– Många känner inte till att bussen är det miljövänligaste resealternativet, säger Jeanette Larsson. Våra bussar är i den högsta miljöklassen och vi kör dessutom på fossilfritt, förnybart drivmedel.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)