Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss till världsarvet – unikt initiativ på Höga Kusten

Bussföretaget Byberg & Nordin är en av de drivande entreprenörerna bakom Världsarvsbussen.

Under ett par månader i sommar öppnas några av de absolut vackraste områdena i Höga Kusten för besökare med hjälp av bussen. Det sker genom ett unikt initiativ – Världsarvsbussen. Bussen gör det möjligt för besökare från andra håll i landet, men också från närområdet, att enkelt och klimatsmart uppleva några av världsarvet Höga Kustens pärlor.

Det kan exempelvis vara Högakustenbron, Skuleberget, Skuleskogens nationalpark, Nordingrå och flera av de fina fiskelägena på Höga Kusten. Den som vill vandra Höga Kustenleden kan enkelt hoppa av eller på bussen som går genom området. Världsarvsbussen är dessutom anpassad efter båttrafiken till Högbonden och Ulvön samt övrig busstrafik till området från Höga Kusten- kommunerna, Sundsvall och Umeå.

– Det här är bra för alla turismföretagare i hela Höga Kusten, säger Mikael Englund, verksamhetsledare på Höga Kusten Turism. Det gör det enklare att paketera våra upplevelser i världsarvet tillsammans med övriga aktörer i Höga Kusten.

Reser man från Stockholm kan man välja på Y-buss eller med tåg. Väl på plats kan man fortsätta med DinTur (det vill säga länstrafiken i Västernorrland). Detsamma gäller om man kommer från de norra delarna av Norrlandskusten.

– Vi har ett arv att vårda – ett naturvärldsarv utsett av Unesco. Det känns då som klimatsmart och hållbart resande till och inom området ska vara en självklarhet, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling.

Världsarvsbussen trafikerar tre slingor under perioden 24 juni – 18 augusti. De tre slingorna är en slinga runt Nora, en runt Nordingrå och en runt Skuleberget.

Genom att klicka här kan du hitta de olika slingornas sträckning och tidtabell.

Världsarvsbussen är resultatet av ett samarbete mellan kollektivtrafikmyndigheten, Region Västernorrland och Höga Kusten Destinationsutveckling/Höga Kusten Turism.

Share Dela

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)