Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor leverans av bränslecellsbussar

Den första av 40 bränslecellsbussar från Van Hool lämnades på UITP-mässan över till lokaltrafiken i de tyska städerna Köln och Wuppertal. Foto: Ulo Maasing.

Busstillverkaren Van Hool har inlett en stor leverans av bränslecellsbussar till lokaltrafiken i de tyska städerna Köln, RVK Köln, oc h Wuppertal, WSW Wuppertal. Vid en ceremoni på måndagseftermiddagen tog Köln emot nycklarna till den första av en order om 40 bränslecellsbussar som Van Hool ska leverera till de båda städerna. Överlämningen skedde på den globala kollektivtrafikmässan i Stockholm, arrangerad av UITP, den internationella kollektivtrafikunionen.

Ordern på den senaste generationen Van Hool A330 är den största enskilda ordern hittills på bränslecellsbussar i Europa. 30 av bussarna ska gå i trafik i Köln och tio i Wuppertal. De första bussarna levereras till Köln i början av juli.

De 40 bussarna är bränslecellshybrider som drivs med bränsleceller och batterier. Bussarna är utrustade med den senaste typen av bränslecellsmodul från kanadensiska Ballard samt har en 210 kW elmotor från Siemens. Bussarna till Köln har plats för 29 sittande och 46 stående passagerare, medan bussarna till Wuppertal kan ta 49 stående passagerare. Dessutom finns två rullstolsplatser och en barnvagnsplats.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)