Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökad försäljning för Daimler Buses

Under det andra kvartalet fick Daimler Buses bland annat en order på 56 Mercedes-Benz eCitaro elbussar till den tyska staden Wiesbaden. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där Mercedes-Benz och Setra bussar ingår, ökade sin försäljning avsevärt under det andra kvartalet i år. Det framgår av Daimlerkoncernens delårsrapport som presenterades på onsdagsförmiddagen. Daimler Buses´ försäljning under det andra kvartalet uppgick till 8 435 enheter (kompletta bussar och chassier), en ökning med tolv procent från 7 522 enheter samma tid år 2018.

Omsättningen ökade med 18 procent till 1,3 miljarder euro (cirka 13,7 miljarder SEK) och rörelseresultatet blev 106 miljoner euro (cirka 1,12 miljarder SEK). Det kan jämföras med 66 miljoner euro (696 miljoner SEK) det andra kvartalet 2018.

Rörelsemarginalen ökade från 6,1 till 8,4 procent. För helåret 2019 räknar Daimlers koncernledning med en rörelsemarginal på 5 – 7 procent för bussverksamheten.

Inom EU30, det vill säga EU-länderna samt Schweiz och Norge, sålde Daimler Buses 2 800 kompletta bussar och busschassier från Setra och Mercedes-Benz, en ökning med 30 procent i förhållande till samma tid förra året. I Tyskland var ökningen 33 procent. Där sålde Daimler Buses 900 enheter.

I Latinamerika utom Mexiko ökade Daimler Buses sin försäljning med tio procent till 3 700 busschassier. I Mexiko backade däremot försäljningen från 800 till 700 enheter under det andra kvartalet. I Indien var försäljningen oförändrade 500 enheter.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)