Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus stöder klimatstrejk

Europas största expressbussföretag, FlixBus, stöder klimatstrejkerna senare i månaden. Företagets medarbetare får också delta på arbetstid. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus stöder dem som klimatstrejkar den 20 eller 27 september. Företaget erbjuder varje deltagande passagerare en gratisresa, om passageraren reser till klimatstrejken den 20:e eller 27:e september, och i efterhand kan uppvisa sitt deltagande. FlixBus har även beslutat att erbjuda alla sina anställda världen över att få delta i deras närmaste klimatstrejk under arbetstid.

Bakgrunden är att den 20 och 27 september arrangeras klimatstrejker över hela världen. Aktionerna drivs av skolelever och ungdomar samtidigt som alla vuxna uppmanas att komma och visa sitt stöd.

Strejkarna kräver att vuxenvärlden och politikerna tar sitt ansvar och bygger på att alla har en gemensam skyldighet att bromsa klimatförändringarna.

Världen över planeras det strejker i ett flertal storstäder och många deltagare kommer att behöva resa för att ta sig fram och göra sin röst hörd. FlixBus engagerar sig genom att erbjuda varje deltagande passagerare en gratisresa (i form av värdekod), om passageraren reser till klimatstrejken den 20:e eller 27:e september, och i efterhand kan visa bevis på sitt deltagande.

FlixBus har också beslutat att erbjuda alla sina anställda världen över att få delta i deras närmaste klimatstrejk under arbetstid.

– När vi lanserade FlixBus för sex år sedan ville vi att fler skulle upptäcka världen utan att ha dåligt samvete för resans koldioxidutsläpp, säger André Schwämmlein, grundare och vd för FlixBus.

– Vad världen behöver är just klimatvänliga resealternativ och inte fler billiga flyg och halvtomma bilar på vägarna. Med FlixBus, FlixTrain och FlixBus Charter är vi en del av hållbarhetsrevolutionen inom resebranschen. Den globala klimatstrejken har vuxit fram från ett initiativ av en modig svensk skolflicka, Greta Thunberg. Vi vill göra det möjligt för både våra kunder och kollegor att delta i detta viktiga evenemang och att kräva rättvisa för klimatet.

FlixBus´ och FlixTrains moderbolag FlixMobility har tagit fram en handlingsplan för att bli 100% koldioxidneutrala senast år 2030.Expressbussjätten FlixBus stöder dem som klimatstrejkar den 20 eller 27 s

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)