Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordmånga nöjda med Transdev

Transdevs resenärer har aldrig varit så nöjda som nu enligt företagets egna kundundersökningar. Foto: Transdev.

Andelen nöjda resenärer hos buss- tåg- och båtoperatören Transdev är nu rekordstor enligt företagets egna mätningar av kundnöjdheten som gjordes under våren i år. Enligt dessa är mer än nio av tio resenärer nöjda med sin resa med Transdev. Allra nöjdast är resenärerna i Göteborg. Den största ökningen av kundnöjdheten finns i Sjuhärad.

Sedan 2009 genomför Transdev regelbundna kundundersökningar för att ta reda på hur resenärerna upplever servicen. Under våren 2019 samlades totalt 9 306 enkäter in från Transdevs olika verksamheter runt om i Sverige. Undersökningen togs fram i samarbete med Origo Group och datainsamlingen genomfördes under två veckor i april.

I år ökade kundnöjdheten hos Transdev med två procentenheter och låg på 92 procent. Det är ett nytt rekord sedan mätningarna startades för tio år sedan. Jämfört med år 2009 har kundnöjdheten förbättrats med hela tolv procentenheter.

I den senaste mätningen placerade sig åter Älvtrafiken i Göteborg i topp med en kundnöjdhet på 99 procent, vilket motsvarar en ökning med en procentenhet jämfört med 2018. Förutom Styrsöbolaget hamnade också Flygbussarna i topp.

I Sjuhärad har kundnöjdheten ökat med 15 procentenheter jämfört med 2018 och ligger nu på imponerande 97 procent. Detta är den största förbättringen mellan 2018 och 2019 i hela Transdev.

95 procent av resenärerna i Sjuhärad tycker att Transdevs personal är trevlig och serviceinriktad och 93 procent uppger att medarbetarna ger bra information när det uppstår förseningar. Nästan alla, 95 procent, tycker också att förarna kör mjukt och behagligt och 96 procent att fordonen är komfortabla och välstädade.

Här är Transdevs egen topplista för kundundersökningen våren 2019:

1. Båt – Älvtrafiken (99 procent, +1 procentenhet jämfört med 2018)
2. Buss – Flygbussarna Stockholm-Arlanda (98 procent, +2 procentenheter jämfört med 2018)
3. Buss – Sjuhärad (97 procent, +15,6 procentenheter)
4. Buss – Flygbussarna Liljeholmen-Arlanda (97 procent, +3,2 procentenheter)
5. Buss – Flygbussarna Göteborg-Landvetter (96 procent, +2 procentenheter)
6. Båt – Skärgårdstrafik (95 procent, +3,8 procentenheter)
7. Buss – Flygbussarna Charter (95 procent, +2,7 procentenheter)
8. Buss – Flygbussarna Stockholm-Bromma (95 procent, +1,7 procentenheter)
9. Buss – Flygbussarna Sundbyberg-Arlanda (95 procent, +0,3 procentenhet)
10. Båt – Blidösundsbolaget (95 procent)

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)