Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

80 miljoner för ny bussdepå för 24 bussar

Den nya bussdepån i Ludvika enligt en skiss som Arkitektgruppen GKAK i Ludvika har tagit fram.

Det är nu klart att Region Dalarna ska bygga en ny, stor bussdepå i Ludvika och även vem som ska bygga depån. Totalkostnaden för den nya depån är beräknad till cirka 80 miljoner kronor. Regionen fick in två anbud på bygget och skillnaderna mellan anbuden var mycket små, uppger Bengt Hamelius, fastighetsförvaltare vid Region Dalarna för Dalarnas Tidningar.

Själva bygget går på cirka 70 miljoner, men till det kommer projekteringskostnader, markförvärv med mera. Byggstarten ska ske så snart som möjligt. Den nya depån ska rymma 24 fullstora bussar och tio mindre fordon samt kontorslokaler, personalutrymmen med mera. På taket monteras solceller som ska klara större delen av depåns egen elförsörjning.

Senast innan nyår 2021 ska inflyttning ske. Sedan ska den nuvarande bussdepån i centrala Ludvika rivas.

1 kommentar »

  1. herregud, finns de ingen som drar i bromsen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)