Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skrämmande buss i Halland

Skräms i såväl Varberg som Halmstad. Foto: Hallandstrafiken.

Halloween närmar sig och det betyder en skrämmande bussupplevelse i såväl Halmstad som Varberg när spökbussen rullar ut på gatorna. Varberg blir först ut, på det ”riktiga” Halloween, alltså torsdag 31 oktober, den dag som Halloween firas i USA och Kanada. Därifrån har vi i Sverige sedan importerat traditionen på svenskt sätt genom att förlägga den till ett lämpligt, närliggande veckoslut.

– Bussen är en vanlig stadsbuss som kör runt i Halmstad och Varberg enligt den vanliga tidtabellen. Ordinarie kort och biljetter gäller ombord, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

– i har kört Spökbussen i både Varberg och Halmstad några år nu och den är mycket populär. Precis som förra året kommer ingen att tveka på att det är Spökbussen som dyker upp vid hållplatsen.

I Varberg kommer den skrämmande bussen att rulla redan från torsdag morgon till söndag kväll, i Halmstad endast lördag kväll. Huruvida den begränsade trafiken där beror på att Halmstadsborna har klenare nerver än de som bor i Varberg är dock obekant.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)