Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storaffär i bussbranschen: Transdev säljer Flygbussarna

På väg mot nya ägare. Transdev Sv friges säljer Flygbussarna. Foto: Ulo Maasing.

En storaffär är på väg i bussbranschen. Transdev Sverige säljer Flygbussarna till en ännu icke namngiven köpare. På måndagen fick personalen inom Transdev Sverige information om den förestående affären som väntas vara klar i början av 2020.

Flygbussarna har under många år varit en lönsam del av Transdev Sveriges verksamhet. Eva Tiséus, kommunikationsdirektör på Transdev Sverige uppger för bussmagasinet.se att man räknar med att affären kommer att vara klar i början av nästa år.

Bakgrunden till försäljningen är ett strategiskt beslut i Transdevs internationella koncernledning som innebär att Transdev ska fokusera på upphandlad trafik. Transdev har redan sålt av kommersiell verksamhet i flera andra länder.

Eva Tiséus avböjer att svara på en direkt fråga om Transdev Sverige planerar att sälja av även annan kommersiell verksamhet som man bedriver inom dotterbolaget Merresor som Snälltåget och Bussakuten.

– Det vill jag inte kommentera. Det vi kommunicerar nu är att vi säljer Flygbussarna, säger hon.

Flygbussarna trafikerar idag Arlanda, Landvetter, Malmö/Sturup, Skavsta och Västerås flygplatser, samt sommartid även Visby flygplats.

Rättelse: I en tidigare version av denna artikel uppgav vi felaktigt att även Båtbussarna ingår i försäljningen. Så är det inte.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)