Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Höjdarorder på upp till 600 dubbeldäckare

Brittiska ADL ska leverera upp till 600 dubbeldäckare till republiken Irland. Bild: ADL.

Den brittiska busstillverkaren Alexander Dennis (ADL) har tecknat ett ramavtal med statliga National Transport Authority (NTA) i republiken Irland om leverans av upp till 600 dubbeldäckade hybridbussar av modell ADL Enviro400ER. Bussarna ska klara att köra minst 2,5 kilometer på batterier och helt utan emissioner. I avtalet ingår en första fast order på 100 bussar. ADL är ett dotterbolag till nordamerikanska NFI Group.

Avtalet om de dieselelektriska dubbeldäckarna stäcker sig över fem år och ADL tog hem avtalet efter en omfattande offentlig upphandling där ADL:s bud utsågs till det ekonomiskt mest fördelaktiga. Den första delbeställningen om 100 bussar ska levereras under hösten detta år.

Enviro400ER är en elva meter lång, dubbeldäckad dieselelektrisk hybrid med hybridsystem från BAE Systems och har ett batteripaket på 32 kWh som kan laddas via en plug-inkontakt. Bussarna har 66 sittplatser samt särskilt utrymme för rullstolar och barnvagnar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)