Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus jubilerar och expanderar

FlixBus firar sjuårsjubileum med stora expansionsplaner. Foto: FlixBus.

Europas överlägset största expressbussföretag FlixBus fyller sju år på torsdagen och avslöjar samtidigt stora expansionsplaner. Företaget ska lansera inrikesnätverk i England och i Portugal, internationella förbindelser till de baltiska länderna och resor från Frankrike till Marocko. På längre sikt planerar bolaget att introducera bussnätverk i Sydamerika och Asien.

Det var på dagen sju år sedan som FlixBus första buss körde från München till Erlangen. Sedan dess har FlixBus byggt upp världens största linjenät för långväga expressbusstrafik och dessutom utökat med andra resealternativ: FlixTrain, FlixCar och FlixCharter. Förra året reste 62 miljoner passagerare med företaget globalt och i Sverige fördubblades passagerarsiffrorna från 1 miljon passagerare i 2018 till 2 miljoner i 2019.

– Vi är stolta över att få fira vår sjunde födelsedag och att kunna se tillbaka på många framgångar i Europa och i USA. Men vi tänker inte sätta stopp där – Vi ser fram emot ett 2020 fyllt med ambitiösa planer! – berättar André Schwämmlein, grundare och vd för FlixBus moderföretag FlixMobility.

Redan den 18 februari avgår de första bussarna från Frankrike till Marocko, med 9 marockanska städer i nätverket, varav Marrakech, Rabat, Fes, Meknes, Tanger och Casablanca kommer att ha direkta förbindelkser till 27 franska städer.

Det är företagets första steg in i Afrika, den fjärde kontinenten efter att USA lades till 2018 och Turkiet 2019.

FlixBus har sedan 2016 haft förbindelser till England från Frankrike, Tyskland och Benelux. I år kommer antalet avgångar att öka och inrikeslinjer kommer att introduceras på marknaden.

Efter framgång med inrikesnätverk i Polen 2017, expanderade FlixBus med förbindelser till Ukraina 2019, och beslutade därefter att utöka ytterligare i regionen. I år strävar FlixBus efter att kunna lägga till förbindelser till Estland, Lettland och Litauen via Polen.

Sedan 2017 erbjuder FlixBus resor till Portugal från 50 europeiska städer. Efter förra årets liberalisering av den inhemska transportmarknaden i Portugal beslutade FlixBus att starta ett närverk av inrikeslinjer i landet under 2020 och därmed även utöka de internationella förbindelserna. FlixBus har ett kontor och ett team på plats i Lissabon.

Bolaget planerar även på sikt att introducera busslinjer i Sydamerika och Asien.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)