Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora ändringar för Jönköpings regionbussar

Stora förändringar stundar i regionbusstrafiken i Jönköping. Foto: JLT.

I samband med tidtabellsskiftet den 15 juni kommer Jönköpings Länstrafik, JLT, att genomföra stora förändringar i regionbusstrafiken. Samtidigt med tidtabellsskiftet startar ett helt nytt trafikavtal och nya bussar sätts in i trafiken. Det blir många nya turer, några linjer med färre resenärer får färre antal turer och vissa sträckor får nya linjer i syfte att nå högre stabilitet.

De nya bussarna har högre komfort, trygghet, tillgänglighet, miljö och design. Bland annat har bussarna USB-laddare vid varje plats, klimatkontroll och kommer att drivas av biogas, biodiesel samt grön el. Efter sommaren kommer även wifi ombord.

Alla bussar har en ny, enhetlig design. Alla förare som kör för JLT kommer att ha enhetliga uniformer.

– Med de nya regionbussarna tar vi på allvar upp kampen mot bilen. Med hög komfort och wifi ombord kan bussarna fungera som resenärens arbetsplats under resan. De här fördelarna tror vi att många kommer upptäcka när bussarna är i trafik. Lägg också till att de nya bussarna drivs med 100 procents fossil- och palmoljefria drivmedel, säger Charles Tholin, affärsutvecklare, Jönköpings Länstrafik.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)