Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hemesterbussen öppnar besöksmål utan kollektivtrafik

under sju veckor i sommar. Foto: Kungsbacka kommun.

En särskild busslinje, Hemesterbussen, ska göra besöksmål med dålig kollektivtrafik öppna för besökare och invånare i Kungsbacka med omnejd. Projektet är ett samarbete mellan Kungsbacka kommun, besöksmålen längs linjen och KE’s bussar. Mot bakgrund av covid-19-pandemin väntas många svenskar semestra på hemmaplan i sommar.

– Vi vill koppla ihop staden med landsbygden och tillgängliggöra besöksmålen för fler än dem som har tillgång till bil. Det är också ett sätt att få fler att upptäcka besöksmålen som finns i vår kommun, säger Wendela Sanne Öhrnell, Kungsbacka kommun.

Bussen kommer att gå sju veckor under sommaren med planerad start vecka 26.

Urban Christoffersson på KE’s bussar är glad över samarbetet och är nöjd med responsen från Tjolöholm och kommunen.

– Jag såg att det fanns ett hålrum, att denna typen av transport saknades i kommunen. När jag presenterade min tanke fick jag otroligt positiv respons överallt. Det finns flera andra kommuner runt omkring som erbjuder den här typen av busstur. Och min tanke var att barnfamiljerna som inte har tillgång till bil i sommar ska kunna åka på en utflykt, säger han.

– Tillsammans med näringslivskontoret såg vi en möjlighet att finansiera projektet med hjälp av stöd från Lokalt Ledd Utveckling Halland,säger Wendela Sanne Öhrnell.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)