Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norska gränsen fortsatt stängd – utom Gotland

Norge öppnar för resor till och från Sverige – men det gäller endast Gotland. Foto: Ulo Maasing.

Norge öppnar för resor till och från övriga nordiska länder från och med den 15 juni – men bara till regioner med acceptabel smittspridning. Det sa Norges statsminister Erna Solberg vid en presskonferens på fredagseftermiddagen. Resor till och från Sverige tillåts – men det gäller bara Gotland.

– I Sverige är smittoläget dessvärre sådant att vi endast kan öppna för fritidsresor till och från Gotland som läget är just nu. För övriga delar av Sverige behåller vi karantänregler och inreserestriktionerna, sa Erna Solberg.

Sedan tidigare har det varit klart att norrmän och danskar åter kan besöka varandra utan karantän från den 15 juni.

Nu öppnar Norge även för resor till och från övriga Norden, men i Sveriges fall gäller det således endast Gotland. För inresa från övriga delar av Sverige till Norge gäller krav på tio dagars karantän.

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)