Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor appleverantör till kollektivtrafiken får ny ägare

Slår sina påsar ihop: Dan Friberg (delägare Infospread), Marcus Fransson (delägare Infospread), Björn Ekström (Koncernchef Progrits), Stefan Johansson (vd Infospread och delägare), Henric Bergh (utvecklingschef Infospread och delägare).

Jönköpingsföretaget Infospread, som levererar mobila lösningar till en stor del av landets kollektivtrafik, har bytt ägare. Infopread ägs sedan den 3 juli av mjukvarukoncernen Progrits. Infospread levererar idag mobilappar till fjorton länstrafikbolag/regio-nala kollektivtrafikmyndig-heter i Sverige och till 22 städer i Polen.

Progrits är en företagsgrupp av B2B-orienterade mjukvarubolag, verksamma inom tre segment: resor, fordon och e-handel/Logistik. Koncernen har 122 anställda och omsätter cirka. 200 miljoner kronor om året. Utöver stora möjligheter i Infospreads lösningar och position inom resesegmentet, ser Progrits tydliga kulturella likheter mellan bolagen.

– Vi har funnit en gemensam nämnare i kombinationen mellan entreprenörskap och professionalitet. Vi delar även uppfattningen att en nära och lyhörd relation till våra kunder är avgörande för en framgångsrik väg framåt, säger Björn Ekström, koncernchef för Progrits.

De tidigare ägarna till Infospread blir nu delägare i Progrits och kvarstår därmed inom verksamheten, för att bidra till kontinuitet och utveckling av bolaget.

– Detta stärker oss ytterligare samt främjar utveckling, trygghet och långsiktighet gällande såväl bolag och personal som produkt, säger Stefan Johansson, grundare och vd för Infospread.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)