Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

EkmanBuss och Junibacken i samarbete

Ekmanbuss i Stockholm och Junibacken inleder samarbete. Bild: Junibacken.

EkmanBuss och Junibacken på Djurgården i Stockholm inleder ett samarbete för att underlätta för skolor och barngrupper att färdas till Junibacken. Med halva priset på resan hoppas EkmanBuss att fler barn ska kunna få inspireras och utbildas på Junibacken.

Bakgrunden är att coronapandemin och restriktioner i kollektivtrafiken har gjort det svårare än tidigare för barngrupper att åka på utflykt. Samtidigt har Junibacken program för skolor och förskolor, ledda av pedagog och speciella teaterföreställningar baserade på verk från Nordens främst barnboksförfattare. Både programmens innehåll och teaterföreställningarna har det yttersta målet att väcka läslust.

– Jag är varje vecka i kontakt med pedagoger som gärna vill komma hit men som inte kan ordna transporten på ett bra sätt. Det är förstås jättetråkigt eftersom både vi och pedagogerna vet vilken betydelse ett besök här kan innebära för relationen till böcker och barnbokskaraktärerna, säger Eva Blomkvist, pedagogisk chef på Junibacken.

Barnen riskerar nu att bli utan kulturupplevelsen och ett unikt lärtillfälle på Junibacken. Därför har Junibacken och EkmanBuss Flexibussitet inlett ett samarbete som ger halva priset på alla resor till Junibacken.

– Vi kan erbjuda en trygg och bekväm resa från skolan eller förskolan hela vägen till Junibackens entré, både för små och stora grupper. Vi från Team Ekman desinficerar alla bussar före och efter varje körning innan vi välkomnar barnen ombord. Vi hoppas att det här gör det möjligt för fler barn att få uppleva Junibacken, säger Fredrik Anrin, verksamhetschef på EkmanBuss Flexibussitet

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)