Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Eskilstunas bussförare kan rädda liv

Samtliga bussar i Eskilstuna får hjärtstartare. Foto: Ulo Maasing.

I december startar det nya trafikavtalet för busstrafiken i Eskilstuna kommun med Transdev som utförare. En av nyheterna är att samtliga bussar i kommunen utrustas med hjärtstartare. ”Förarna har ansvar för säkerheten ombord och det här kommer att innebära en extra trygghet för resenärerna”, säger Joakim Karlén som är verksamhetschef för den allmänna kollektivtrafiken inom Region Sörmland.

Transdev kör även idag busstrafiken i Eskilstuna. En av nyheterna när det nya avtalet träder i kraft gäller säkerheten ombord. I kraven från Region Sörmland ingår nämligen att samtliga bussar i det nya avtalet ska vara utrustade med hjärtstartare. Sedan tidigare ställs krav på att alla förare ska ha gått igenom en utbildning i hjärt- och lungräddning.

– I rollen som förare ligger så mycket mer än att bara köra bussen från punkt A till punkt B. Det handlar om att finnas där för resenärerna och ansvara för att hela reseupplevelsen blir den bästa tänkbara. I och med kravet på hjärtstartare får förarna utmärkta verktyg för att kunna hjälpa till om det skulle behövas. I förlängningen kan det vara skillnaden mellan liv och död, säger Bengt Karlsson som är affärschef på Transdev.

Totalt omfattar det tioåriga trafikavtalet 69 fordon, av vilka 52 är helt nya.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)