Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor bussaffär i södra Sverige

En av KarlssonBuss dubbeldäckare i trafik för Jönköpings Länstrafik. Foto: KarlssonBuss.

Ett av Sveriges största familjeägda bussföretag byter ägare. Det är KarlssonBuss i Vaggeryd som har förvärvats av det kanadensisk-brittiska investmentbolaget CBRE Caledon Capital Management Inc. Familjen Karlsson behåller en mindre aktiepost i koncernen.

KarlssonBuss etablerades 1949 i Småland och har sin huvudsakliga verksamhet i upphandlad trafik för regionala kollektivtrafikmyndigheter och för skoltrafik. Bussflottan uppgår i dagsläget till 171 bussar.

– Vi är entusiastiska över att bli partners med CBRE Caledon. Vi har sökt efter en partner som kan hjälpa oss att bygga upp KarlssonBuss till en ledande bussoperatör i Sverige och att utveckla våra kapacitet inom eldrivna fordon. CBRE Caledon är en idealisk partner genom deras erfarfenhet inom hållbara transporter och deras engagemang för en grönare transportinfrrastruktur, säger Andreas Karlsson, KarlssonBuss´ vd.

Andreas Köttering, chef för europeisk infrastruktur vid CBRE Caledon säger att man har förvärvat ett företag som inte är konkunkturberoende och med låg risknivå tack vare befintliga trafikavtal.

– Med en ambition att gå över till hybrid- och bränslecellsdrift kommer vi att driva ett hållbart trafikföretag i linje med vårt mål att vara ett fossilfritt företag , säger han.

– Vi ser fram mot att ta över detta framgångsrika företag och lyfta det till nästa nivå genom att investera och dra fördel av framtida trafikupphandlingar och en fragmenterad bransch.

– Vi räknar med att de långsiktiga avtalen med regionala kollektivtrafikmyndigheter kommer at ge våra investerare förutsägbara kassaflöden och en stabil avkastning i en marknad med potential för tillväxt, tillägger Stephen Dowd, investeringschef inom privata infrastruktursatsningar vid CBRE Caledon.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)