Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Visby får dubbeldäckad sightseeing

Från i sommar kommer Strommas röda dubbeldäckare att trafikera Visby. Foto: Ulo Maasing.

Från i sommar kommer Stromma Sverige att starta sightseeingturer i Visby. Med start i juni kommer Strommas välkända röda sightseeingbussar att synas i Visby och knyta samman olika besöksmål. Bussarna blir så kallade hop on hop off-turer som trafikerar de stora besöksmålen runt Visby, såsom Kneippbyn, ringmuren, färjeterminalen och Lummelunda.

– Vi jobbar nu med ett antal lokala representanter i besöksnäringen i Visby för att skapa en service som passar ihop med andra verksamheter. Vårt mål är att kunna utveckla detta ännu mer framöver, såväl på sommarsäsongen som andra delar av året, säger Oscar Carheden, chef för Strommas sightseeingverksamhet.

Stromma uppger att en handfull bussar kommer att få sin huvudort året runt i Visby. Det ger även runt tio nya säsongsanställningar på Gotland, med en ambition att utveckla verksamheten under övriga året.

Turerna i Visby kommer att guidas via lurar på tre språk – svenska, engelska och tyska. Hållplatser blir bland annat längs Visbys ringmur, Lummelunda, Snäck, Visby flygplats och färjeterminalen. Resenärerna kan välja att åka turen som en guidad rundtur eller hoppa på och hoppa av längs vägen.

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)