Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus: ”Nästan som innan pandemin”

FlixBus: ”Biljettförsäljningen har tagit fart”. Foto: Ulo Maasing.

Inför midsommarhelgen har biljettförsäljningen tagit fart och är nästan uppe i samma nivåer som innan pandemin. Det uppger expressbussjätten FlixBus i Sverige som numera även erbjuder tågresor under namnet FlixTrain. Företaget sätter nu in extra bussavgångar och förlänger tågen mellan Stockholm och Göteborg inför midsommarhelgen.

– Allteftersom samhället öppnar upp och allt fler blir vaccinerade ser vi en ökning i antalet resenärer. Midsommarhelgen är en av våra mest bokade högtider och vi kan nu konstatera att biljettförsäljningen nästan är uppe i samma nivåer som innan pandemin. Vi väljer därför att sätta in extra avgångar samt att öppna upp de linjer som varit vilande under pandemin, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus/FlixTrain.

Högst resetryck är det dagen innan midsommarafton. Här är flera avgångar redan slutsålda och man väljer därför att sätta in extra avgångar för att hantera den ökade efterfrågan, uppger FlixBus. Mest populär är östkustlinjen, Stockholm – Kalmar, där flest midsommarfirande resenärer kliver av i Västervik, Oskarshamn och Kalmar. Även Göteborg kommer få en tillströmning av resenärer från Jönköping, Malmö och Stockholm.

– Vi har satt in extra avgångar på våra mest populära linjer men då vi fortfarande endast säljer hälften av platserna ombord kan det medföra att avgångar snabbt säljer slut, säger Kajsa Ekelund.

Även FlixTrain ökar kapaciteten över midsommar.

FlixBus resenärer kommer däremot att behöva vänta något innan de kan resa med FlixBus till Danmark och Norge då man valt att vänta på EU:s digitala covidintyg som börjar gälla från och med den 1 juli.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)