Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svag återhämtning hittills för bussarna

Den italienska bussmarknaden lyfte under maj. Bland annat tog bussföretaget Autolinee Varesine emot elva Mercedes-Benz Citaro hybrid.

Efterfrågan på nya bussar i EU-länderna var i maj betydligt starkare än samma månad i fjol. Men återhämtningen på den europeiska bussmarknaden hittills i år är ändå svag. Det visar nya siffror från de europeiska fordonstillverkarnas branschorganisation ACEA.

Under maj registrerades i EU totalt 1 863 bussar över 3,5 ton, en ökning med 18,1 procent jämfört med maj 2020 enligt ACEA:s siffror. De fyra största bussmarknaderna redovisar alla positiva siffror för maj i år, särskilt Italien där registreringarna trefaldigades med en ökning på 189 procent.

Under årets första fem månader ökade dock nyregistreringarna av bussar i EU med blygsamma 1,8 procent. Siffrorna för de fyra största marknaderna skiljer sig åt avsevärt. Italien hade en ökning med 4,4 procent och Frankrike redovisar +11,3 procent, medan Spanien hade en minskning på 19,5 procent och Tyskland en minskning på 5,1 procent jämfört med maj 2020.

I Sverige minskade enligt ACEA:s siffror bussregistreringarna med 15 procent om man jämför maj 2021 med samma månad 2020.

Share Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)