Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Databas om hållbar mobilitet i världens städer

I London görs det 563 resor med kollektivtrafiken per invånare och år. Foto: Ulo Maasing.

Vilken inverkan har covid-19-pandemin haft på kollektivresandet i Paris? Hur stor är bussflottan i New York? Hur många resor med kollektivtrafiken gör en Londonbo varje år? Hur stor är marknadsandelen för hållbara transportsätt i London? Den internationella koillektivtrafikunionen, UITP, och Lokaltrafiken i Moskva har nu gemensamt lanserat en ny webbaserad plattform för data om hållbar mobilitet i städer runt om i världen.

Än så länge finns bara sex storstäder representerade på sajten: Bryssel, London, Madrid, Moskva, New York och Paris men fler medverkande städer välkomnas av UITP.

Plattformen CityTransitData (klicka här) samlar information om en rad områden som resande med kollektivtrafiken, vilka tjänster som erbjuds invånarna, hur covid-19-pandemin har påverkat resandet och mycket mer. Websajten byergger på en rad indikator om hållbara transporter och hållbar mobilitet i storstadsområden på olika håll i världen.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)