Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Baltisk framgång för VDL

VDL levererar bland annat 31 Futura till det lettiska bussföretaget Bbus. Foto: VDL.

Busstillverkaren VDL fortsätter att ha framgångar på marknaden för kollektivtrafik med sin modell Futura som i grunden är en turist- och långlinjebuss. Men det senaste året har modellen också gjort en inbrytning inom kollektivtrafik och kommersiell intercitytrafik. Det senaste exemplet är det lettiska bussföretaget BBus som i månadsskiftet sätter 31 nya VDL Futura och dessutom 21 MidEuros i trafik.

Ordern från Bbus är den fjärde i rad där Futura sätts in i kollektivtrafik. I slutet av förra året gällde det fem Futura som levererades till Island, den här månaden har 30 Futura börjat köra kommersiell intercitytrafik hos Bus Éireann på Irland och senare i år ska ytterligare 53 Futura levereras till Irish National Transport Authority för trafik på regionala busslinjer i republiken.

Lettiska Bbus ska sätta in 30 Futura FMD2-129 och en Futura FMD2-135 i trafik. Till det kommer 21 åtta meter långa MidEuro som är byggda på Mercedes-Benz Sprinter.Samtliga bussar är rullstolsanpassade.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)