Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder på elbussar till Paris

Iveco Bus har fått en beställning på ytterligare 180 batterielektriska bussar till Paris. Foto: Iveco Bus.

Lokaltrafiken i Paris, RATP, har lagt en stororder på elbussar till Paris. Ordern omfattar 180 tolv meter långa batteribussar och kompletterar beställningar på elbussar som RATP nyligen lagt hos Irizar (111 bussar) och franska Bluebus (158 bussar). Idag har RATP redan 247 batterielektriska bussar från Iveco Bus i trafik. Det innebär att Iveco Bus är den klart största elbussleverantören till den franska huvudstaden.

De bussar som RATP nu har beställt tillverkas av Heuliez, ett varumärke inom Iveco Bus, i Rorthais i Frankrike. Förutom de tolvmetersbussar som RATP har beställt finns modellen även i 9,5-, 10,7- och 18-meters längd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)