Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussatsning i Piteå

Stadsbusstrafiken i Piteå utökas. Foto: Piteå kommun.

Snart är vintern här – den 16 augusti börjar vintertidtabellen för de nya, eldrivna stadsbussarna i Piteå. Samtidigt utökas trafiken kraftigt jämfört med tidigare vintrar med nya tidtabeller och delvis nya linjedragningar som kortar restiderna.

Piteå kommun har tillsammans med bussföretaget Nobina sett över det befintliga utbudet av kollektivtrafik i tätorten.

De nya satsningarna kommer att innebära tydligare tidtabeller, senare kvällsturer, snabbare linjedragningar, ökat antal turer samt en kraftig ökning av antalet kilometer som bussarna trafikerar per år från 550 000 till 630 000 km. Förändringarna innebär även att en linje läggs ner eftersom den har haft mindre än två resenärer per tur i genomsnitt.

– Det känns otroligt roligt att arbeta med utvecklingen av hållbart resande i Piteå och vi ser med spänning fram emot införandet av det nya linjenätet och tidtabellerna för Piteå stadsbuss. Vi både hoppas och tror att nyheterna kommer innebära ett lyft för kollektivtrafikresenärerna, säger Rebecka Granström enhetschef på Trafik och bygg i Piteå kommun.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)