Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lyft för bussarna i EU

Särskilt den franska bussmarknaden har varit stark hittills i år. Foto: Heuliez.

Bussmarknaden i EU lyfte under augusti även om utvecklingen skiljer sig stort från land till land. Särskilt i Frankrike har registreringarna av nya bussar över 3,5 ton ökat kraftigt enligt färska siffror från de europeiska fordonstillverkarnas organisation ACEA.

Jämfört med augusti i fjol ökade nyregistreringarna av bussar över 3,5 ton i EU med 17,5 procent till 3 110 enheter. De stora marknaderna visar en mycket splittrad bild. I Frankrike var ökningen 55,1 procent och i Italien 40,8 procent. Tyskland, däremot, backade med 4,3 procent och Spanien med hela 63,2 procent.

För årets åtta månader sammanlagt ökade bussregistreringarna i EU med 6,7 procent, mest tack vare starka siffror under sommarmånaderna. För perioden redovisar de största marknaderna följande siffror, jämfört med perioden januari – augusti 2020: Frankrike +21,5 procent, Italien +14,3 procent, Tyskland -1,7 procent och Spanien -19,0 procent.

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)