Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Positiva signaler inför Persontrafikmässan

Positiv: Anders Rudestad, projektledare för Persontrafikmässan. Foto: Ulo Maasing.

Den skulle ha ägt rum i oktober 2020. Sedan flyttades den till januari 2021. Sedan ställdes den in helt. Covid-19 kom emellan. Arrangörerna beslutade då att nästa Persontrafikmässa ska hållas på Stockholmsmässan i oktober nästa år. ”Vi får positiva signaler och ser med tillförsikt fram mot 2022”, säger mässans projektledare Anders Rudestad till bussmagasinet.se.

Han uppger att av de cirka 130 utställare som hade bokat monterplats till mässan 2020 har nästan hälften redan sagt ja till deltagande nästa år. Ingen av de tänkbara utställare som har kontaktats av mässan har heller sagt direkt nej till att vara med nästa år.

– Det är positivt. Jag kan konstatera att många saknar möten ansikte mot ansikte och att det finns ett stort intresse hos branschens leverantörer att möta sina kunder, säger Anders Rudestad.

När mässan öppnar den 25 oktober nästa år kommer det att vara fyra år sedan branschen träffades i ett större sammanhang. Redan den 25 oktober i år, ett år i förväg, öppnar Persontrafik registreringen, trots att själva programmet inte kommer att släppas förrän i maj.

– Vi vet att många kommuner i år har en god ekonomi och hoppas att man tar tillfället i akt och tidigt bokar in sig på Persontrafik. Mässan är också i likhet med tidigare år samordnad med färdtjänst- och skolskjutsdagarna. Jag är övertygad om att Persontrafik 2022 får en viktig funktion och känner ett stort engagemang från våra medarrangörer, säger Anders Rudestad.

Med ett drygt år kvar till mässan återstår mycket för arrangörerna att ta ställning till, både när det gäller hur både konferenser och utställning ska läggas upp. Bland annat överväger man att kunna erbjuda ett digitalt konferensdeltagande.

– Och självklart lägger vi en stor vikt vid att arrangemanget ska vara tryggt och säkert. Tillsammans med övriga mässor i landet har vi också etablerat en särskild hemsida om säkra mässor, www.visessakert.se, berättar Anders Rudestad.

Persontrafik 2022 äger rum den 25 – 27 oktober nästa år och arrangeras av Svensk Kollektivtrafik, Sveriges Bussföretag, Sveriges Kommuner och Regioner, Svenska Taxiförbundet, Tågföretagen och Samtrafiken.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

Trackbacks

  1. Svar om ERTMS låter vänta på sig - Tågföretagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)