Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viking Line: Stegvis återhämtning och nyemission av aktier

Viking Cinderella. Foto: Viking Line.

Färjerederiet Viking Line har ökat omsättningen och redovisar ett positivt rörelseresultat för årets första nio månader i den delårsrapport som presenterades på fredagsmorgonen. Under perioden uppgick Viking Lines omsättning till 169 miljoner euro mot 154,2 miljoner euro samma tid förra året. Rörelseresultatet förbättrades kraftigt och blev 30,5 miljoner euro, jämfört med ett underskott på 35,2 miljoner euro under perioden januari – september i fjol.

Det tredje kvartalet har för rederiets del präglats av en tydlig t ökad efterfrågan i trafiken Sverige – Åland – Finland, medan trafiken mellan Finland och Estland fortsatt har präglats av reserestriktioner. Under det tredje kvartalet har rederiet haft samtligs sex fartyg i trafik, samtidigt som bygget av nya Viking Glory fortsätter i Kina. Fartyget beräknas levereras under slutet av året.

Viking Line har också kallat till en extra bolagsstämma den 22 november för att besluta om bemyndigande för en potentiell nyemission av aktier. Syftet är att stärka företagets finansiella situation som har pressats av covid-19-pandemin och dess konsekvenser.

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)