Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

IAA-mässan i Hannover förändras

Hannovermässan är platsen för den gigantiska IAA-mässan som nästa år delvis ändrar inriktning och byter namn till IAA Transportation.

Den gigantiska nyttofordonsmässan IAA som hålls i Hannover varannat år kommer delvis att ändra inriktning. Samtidigt ändras mässans namn till IAA Transportation och mässan ska mer än tidigare bli en plattform även för logistikbranschen. IAA-mässan 2020 ställdes in på grund av covid-19-pandemin . Nästa mässa äger rum i Hannover den 20 – 25 september 2022 med temat ”Människor och gods i rörelse”. Exakt samma datum hålls Innotrans i Berlin, en jättemässa som ursprungligen helt inriktade sig på spårtrafik men som under senare år har haft en växande avdelning för bussar i kollektivtrafik.

Enligt arrangörerna av IAA-mässan, den tyska fordonsindustrins organisation VDA, ska mässan vara ”det ledande internationella plattformen för logistik, nyttofordon, bussar och transportsektorn”. Ett av de viktigaste målen för det nya mässkoncepotet är enligt arrangörerna att fokusera mer på en klimatneutral och teknologisk förändring av hela transportnäringen.

– Vi behöver ett i alla avseenden teknologiskt paradigmskifte för att uppnå el klimatneutral och blomstrande mobilitet. Tillverkare från logistik- och transportsektorn står iför betydande utmaningar, men med nya IAA Transportation hoppas vi kunna koppla samman dem på ett produktivt sätt. Det omfattar nyttofordon, bussar, släpvagnar och anläggningar som vi kopplar samman med logistik när det gäller tåg, sjöfart, luftfart och automatiserade småfordon för leveranser, säger VDA-chefen Hildegard Müller.

IAA Transportation ska bestå av fyra delar: IAA Exhibition (utställningen), IAA Conference (konferens) med deltagare från hela världen, IAA Experience (upplevelse) där fackbesökare engageras interaktivt när det gäller att testa nya ideer kring morgondagens person- och godstransporter samt IAA Digital, ett firtuellt forum för att nå nya målgrupper över hela världen.

Arrangörerna hävdar att bussens roll vid IAA kommer att vara viktigare än någonsin.

IAA Transportation hålls i Hannover den 20 – 25 september nästa år, med en särskild pressdag den 19 september.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)