Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyrare bussresor, billigare tågresor i Kronoberg

Bussresan blir dyrare och tågresan billigare i Kronobergs län. Foto: Ulo Maasing.

Vid årskiftet blir det dyrare för den som pendlar med buss i Region Kronoberg, men billigare för tågpendlare. Priset för bussresor höjds då kraftigt, medan det sänks för den som åker tåg: Tågresenärer kan spara upp till 160 kronor i månaden jämfört med dagens biljettpriser medan bussresenärer kan få en höjning på upp till 70 kronor i månaden.

Länstrafiken Kronoberg inför då en enhetlig prissättning oavsett färdmedel. Samtidigt införs en biljett för den som inte reser varje dag, Flex 10/30. Biljetten innebär att resenären köper tio 24-timmarsbiljetter som ska användas under en 30-dagarsperiod.

En liknande biljett har införts på många andra håll i landet.

Några prisexempel: I stadstrafik kostar Flex 10/30 för vuxna 458 kronor och en vanlig 30-dagarsbiljett 549 kronor. För hela länet kostar Flex 10/30 för vuxna 975 kronor och 30-dagarsbiljetten 1170 kronor.

– Ett mer flexibelt sätt att arbeta tror vi kommer att finnas kvar även när samhället återgår till det normala. Här vill vi gärna vara med och bidra till att få vardagen att fungera genom att erbjuda en förmånligare lösning för den som åker in till arbetet ibland och jobbar hemifrån vissa dagar, säger Carina Bengtsson (C), trafiknämndens ordförande i Region Kronoberg.

Vanliga enkelbiljetter kommer även efter årsskiftet att ha ett oförändrat pris. Alla som har fyllt 80 år får fria resor i hela länet.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)