Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skifte i toppen hos MAN

Alexander Vlaskamp tar över som vd för MAN Truck & Buss. Foto: Scania.

Buss- och lastbilstillverkaren MAN får ny vd. Alexander Vlaskamp har av företagets styrelse utsetts till ny vd för MAN Truck & Bus som bland annat tillverkar MAN och Neoplan bussar. Han efterträder med omedelbar verkan Andreas Tostmann som lämnar företaget. Alexander Vlaskamp kommer närmast från en post som försäljningsdirektör inom Scania. Både Scania och MAN ingår i Volkswagenägda Traton.

Alexander Vlaskamp har en lång bakgrund inom Scania, bland annat som eftermarknadschef och senare vd för Scania i Tyskland och Österrike. Han har också varit vd för Scania i Polen innan han 2017 återvände till Scania i Sverige, först som försäljningsdirektör för Scanias lastbilar och sedan 2020 som försäljningsdirektör för hela Scanias verksamhet.

Vlaskamp tar också över Tostmanns plats i styrelsen för Traton.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)