Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus breddar sig – tar över busstation

FlixBus tar över driften av busstationen i den tyska storstaden Frankfurt am Main. Foto: Wikimedia Commons/Simsalabimbam.

Expressbussjätten FlixBus breddar sin verksamhet. Vid årsskiftet tar FlixBus över driften av bussterminalen för långväga busstrafik i den tyska storstaden Frankfurt am Main. Under icke-pandemitider trafikeras bussterminalens fjorton hållplatser av flera hundra bussar dagligen. Det är första gången FlixBus blir en långsiktig operatör av en busstation.

Stationen ligger centralt, i nära anslutning till Frankfurts stora järnvägsstation och med goda förbindelser med lokaltrafik. Den idag rätt torftiga busstationen öppnade i april 2019 med FlixBus som temporär operatör. Men nu har FlixBus träffat ett långsiktigt avtal med ägaren, företaget CA Immo.

Under det kommande året ska busstationen få ett tak i trä, likaså en vänthall som idag saknas. Reklamplatser tillkommer och FlixBus ska också effektivisera själva logistiken på stationen med ny datormjukvara.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)