Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svag ökning för bussarna i EU

En elbuss från Bluebus för trafik i Paris. Foto: Bluebus/RATP.

Nyregistreringarna av bussar i EU har under årets första elva månader visat en svag ökning, jämfört med fjolåret. Särskilt stark har uppgången varit på den franska marknaden medan Spanien och Tyskland har backat mest. Det visar nya siffror från de europeiska fordonstillverkarnas branschorganisation ACEA.

Organisationen redovisar nyregistreringarna av bussar över 3,5 ton. Under november ökade dessa med 1,6 procent i EU, jämfört med samma månad 2020. Av de stora bussmarknaderna redovisar samtliga utom Frankrike en uppgång: Italien +14,4 procent, Spanien +7,8 procent och Tyskland +5,1 procent.

Under årets elva första månader nyregistrerades i EU 26 101 bussar över 3,5 ton, en ökning med 2,3 procent jämfört med fjolårets elva första månader. Bilden bland de största bussmarknaderna är blandad. Frankrike hade en ökning på 10,6 procent, följd av Italien, +8,9 procent. Tyskland minskade med 4,0 procent och Spanien med 6,3 procent.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)