Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Certifierad mångfald för Vy Flygbussarna

Zakaria Abna-Aissa, affärsområdesdirektör Vy Buss: Ett aktivt arbete med mångfald ökar vår trovärdighet i relation till våra gäster och omvärlden.

Vy Flygbussarna är nu mångfaldscertifierade enligt Evolves mångfaldscertifiering. Denna syftar till att ge arbetsplatser och arbetsgivare verktyg och metoder som behövs för ett strategiskt och aktivt arbete med mångfald och mot diskriminering. Syftet med certifieringen är att skapa arbetsplatser som är öppna för mångfald, och som ser vinster med att arbeta aktivt med inkludering och antidiskriminering.

Under 2020 påbörjade Vy Flygbussarna den process som nu har lett till att företaget har blivit mångfaldscertifierat.

Det innebär, att Vy Flygbussarna uppfyller högt ställda krav på arbetssätt i mångfald inom fem bedömningsområden: styrdokument, rutiner, rekrytering, arbetsmiljö och trivsel, samt varumärke och organisationsutveckling. Certifieringen gäller i tre år.

– Vi är övertygande om att ett aktivt arbete med mångfald ökar vår trovärdighet i relation till våra gäster och omvärlden. Att ha medarbetare med olika erfarenheter och bakgrund ger oss kunskap och perspektiv som hjälper oss att förstå våra gästers behov och utvecklar vår tjänst och service. Vi är därför mycket glada och stolta över denna certifiering säger Zakaria Abna-Aissa, affärsområdesdirektör Vy Buss, kommersiella avdelning.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)