Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Överklagade förarutbildningar snart igång

Martin Modig, vd för Yrkesakademin: Snart igång med yrkesförarutbildningar. Foto: YA.

Under våren startar Yrkesakademin, YA, utbildning av yrkesförare för buss och lastbil i 45 områden i landet. När Arbetsförmedlingen upphandlade utbildningarna tilldelades YA utbildningarna. Upphandlingen överklagades dock, men nu står det efter rättslig prövning klart att YA ska genomföra utbildningarna i 45 av 50 leveransområden.

– Äntligen kan vi komma igång med utbildningen igen. Vi startar i mars och april. Vi vet att det finns många som står i kö för att få bli yrkeschaufför, och branschen har stora behov av att anställa fler. Nu går vi in i en mer intensiv period av förberedelser, säger Peter Johansson, affärsområdeschef vid YA.

– Som en av Sveriges största utbildare letar vi hela tiden efter nya engagerade kollegor som vill vara med och utbilda framtidens yrkesförare. Nu söker vi trafiklärare och utbildningsledare med tunga behörigheter till flera av våra verksamheter runt om i landet, så passa på att söka dig till oss om du är skicklig på ditt yrke och vill dela med dig av dina kunskaper, säger Peter Johansson.

YA:s vd Martin Modig tillägger:

– Vi får nu möjlighet att försörja Sveriges bussbolag och åkerier med väl förberedda yrkesförare. Branschen har ett ständigt behov av nya yrkeschaufförer och vi är stolta över att ge många människor en chans till en karriär i en samhällskritisk yrkeskår.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)