Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Länstrafik på nyhetsturné

Bland de nyheter som JLT lanserat under pandemin har varit en storsatsning på elbussar i Jönköping. Foto: JLT.

Jönköpings Länstrafik, JLT, ger sig den här veckan ut på turné för att välkomna resenärerna tillbaka efter pandemin och berätta om vad JLT har gjort under de två tuffa pandemiåren som präglades av avspärrade säten, munskydd och uppmaningar att inte resa kollektivt. Varje dag under veckan kommer JLT att vara ute på olika platser i länet för att träffa resenärerna.

– Vi har gjort mycket bra för kollektivtrafiken i länet under pandemin, säger Carl-Johan Sjöberg, Trafikdirektör JLT.

– Den största satsningen var en utökning av vårt trafikutbud med fler nya linjer, fler avgångar samt ett utökat stomlinjenät i Jönköpings stadstrafik.

I samband med starten av stadstrafiken i Jönköping rullade JLT ut en ny elbussflotta. Med 52 nya elbussar, fördelade på stadens samtliga stomlinjer, ökade inte bara klimatnyttan genom färre koldioxidutsläpp. Det blev tystare i staden och bussförarna fick bättre arbetsmiljö med minskat buller.

– Under flera års tid har vi förberett för det hittills hållbaraste, grönaste och skönaste resealternativet. Alla våra 260 bussar körs fossilfritt, dessutom har vi nu tillgång till närproducerad biogas. Tillsammans gör vi nu miljön till den stora vinnaren, säger Carl-Johan Sjöberg.

Under pandemin har konceptet Flexbiljett 10/30 utvecklats av JLT, en biljett anpassad för dem som inte reser regelbundet.

Till sommaren gör JLT nästa stora satsning för att förbättra kommunikationen för kunderna och lanserar en ny hemsida. I arbetet med hemsidan har olika resenärsgrupper fått vara med och tycka till.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)