Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fritt över Öresundsbron för bussar och bilar från Ukraina

Øresundsbron blir upplyst i Ukrainas färger varje helg i mars från fredag eftermiddag till söndag midnatt. Foto: ohan Nilsson/Øresundsbron.

För att hjälpa ukrainska flyktingar att enkelt passera Öresundsregionen får från och med idag alla bussar med evakuerade personer från Ukraina passera Öresundsbron utan kostnad. Även personbilar med ukrainsk registreringsskylt från och med den 1 mars 2022 tillåtelse att köra över Øresundsbron utan att betala.

– Vi vill hjälpa Ukraina och det ukrainska folket genom att låta flyktingar och nödhjälp komma över bron. Självklart ska vi hjälpa våra europeiska grannar i denna svåra tid, säger Øresundsbrons vd Linus Eriksson.

Øresundsbron öppnar även upp för att vid behov erbjuda exempelvis frivilligorganisationer som kör lastbilar med nödhjälp till Ukraina eller bussar med evakuerade personer från Ukraina att komma över bron. I sådana fall ska man på förhand kontakta Øresundsbrons kundservice som ska ge tillåtelse innan passagen.

För lastbilar med nödhjälp till Ukraina och bussar med evakuerade personer från Ukraina krävs att man på förhand kontaktar Øresundsbrons kundservice som ska godkänna förfrågan. Det är inte möjligt att få tillåtelsen vid Øresundsbrons betalningsanläggning.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)