Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Guldbussen till MK Bussresor

MK Bussresor med Helen Bergh i spetsen tilldelades Guldbussen 2021. Priset delades ut i samband med Busstorget i Tylösand. Hederspristagare blev Ulo Maasing, bussmagasinet. se…

…samt Thomas Dietl, tidigare chefredaktör för Res & Trafikforum som deltog på länk från Liverpool.

Vinnare av det prestigefyllda priset Guldbussen 2021 blev MK Bussresor i Skara. Priset delades ut i samband med Busstorget i Tylösand, bussresebranschens årliga möte. Priset togs emot av Helen Bergh som redan som sjuttonåring började på företaget som hade startats av pojkvännen Micke, 19 år gammal. För första gången delades också två hederspriser ut.

I motiveringen för att tilldela MK Bussresor priset heter det ”att som så unga ta ett så stort kliv visar på ett entreprenörskap och ett jäklar-anamma som följt paret och deras lila bussar i snart 40 år”.

Vidare fortsätter motiveringen:

”Under de senaste två årens pandemi har Helen, än mer än tidigare, personifierat turistbussbranschen. Mitt i stormen har hon alltid haft energi till att företräda branschen, tid att peppa kollegor och styrkan att berätta om sina personliga erfarenheter i media.

Hon har också haft kraften att tänka nytt och ställa om, utan att tappa fokus på kärnverksamheten, och det genom nya satsningar med Micke på deras älskade Gotland. Helen är en jordnära lagspelare från ”Schlätta” som står stadigt när det blåser, och tillsammans med sitt team på MK Bussresor en värdig vinnare av Guldbussen.”

För första gången delades också två hederspriser ut. Det ena gick till Thomas Dietl, tidigare chefredaktör för Res & Trafikforum, det andra till Ulo Maasing, redaktör för Bussmagasinet.se.

Motiveringarna lyder så här:

Ulo Maasing tilldelas Guldbussens hederspris för sitt outtröttliga och professionella arbete med Bussmagasinet. Det är nu 10 år sedan Ulo grundade Bussmagasinet och en aldrig sinande ström av relevanta artiklar har publicerats. Att mer eller mindre ensam hålla lågan brinnande, inte minst när informationsbehovet är stort i oroliga tider med pandemi och krig, kräver en enorm drivkraft.

Varje dag skapas flera artiklar, både på webben och på sociala medier, och alla med bussen i fokus. Med ett brett internationellt nätverk, ett källkritiskt öga och stor integritet guidar Ulo sina läsare mot framtiden, inte minst när det kommer till elbussar och miljöfrågor. En snabb och vass penna som hela branschen har stor nytta av.

Thomas Dietl är den andra vinnaren av Guldbussens hederspris. I hela sitt liv har han skrivit och rapporterat för tidningar som Dagens Industri, Transport Idag, Logistik Idag och inte minst Resforum och Trafikforum. Här jobbade denna flitiga journalist i hela 13 år, både som redaktionssekreterare och som chefredaktör.

Guldbussens hederspris 2021 tilldelas Thomas Dietl för hans engagerande skildringar av turistbussbranschen. Hans intresse för just bussarna väcktes tidigt och han har alltid hållit dem högst, framför de andra transportslagen.

Thomas har ofta lyft fram de mindre turistbussföretagen och människorna bakom. Att visa deras verklighet ligger honom varmt om hjärtat och reportagen har spridit kunskap och erfarenheter vidare till många i branschen. Lägg därtill ett starkt intresse för att rapportera från resmål och Thomas + turistbussbranschen = a perfect match.”

Guldbussen är ett pris som är instiftat av RK Travel Group för att lyfta turistbussbranschen i Norden i allmänhet och ett företag eller person i branschen i synnerhet, som har gjort något för att utveckla och inspirera andra. Egenskaper som premieras är: glädje, energi, framåtanda, nyfikenhet och en förmåga att tänka nytt.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)