Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hjälpinsatser i stor skala från bussbranschen

FlixBus har transporterat över 20 ton förnödenheter för att hjälpa människor på flykt från Ukraina. Foto: FlixBus.

Bussföretag, både i Sverige och övriga Västeuropa, fortsätter att göra hjälpinsatser i stor skala för människor på flykt från det ryska angreppskriget på Ukraina. Ett exempel är expressbussjätten FlixBus som tillsammans med sina busspartners har transporterat stora mängder förnödenheter och många flyktingar till destinationer runt om i Europa.

FlixBus´ anställda och partners har sedan den 25 februari arbetat på plats i Ukraina och Polen för att hjälpa människor på flykt.

FlixBus har redan transporterat över 20 000 flyktingar till destinationer runt om i Europa. Extra bussförbindelser har lagts till i Polen och Rumänien från städerna Przemyśl och Rzeszów i Polen och Suceava och Tulcea i Rumänien. Utöver det har 6 500 gratisresor skänkts av FlixBus och deras anställda.

Privatpersoner, företag, hjälporganisationer och ambassader från olika länder har också hjälpt till att transportera förnödenheter. Totalt har FlixBus transporterat 20 ton medicin, vatten, mat och barnmat, till och över den ukrainska gränsen.

– Jag är oerhört stolt över våra anställda. Förutom hjälpinsatser på plats i Ukraina och Polen så har våra anställda, på eget initiativ, skänkt bort sina privata buss och tågbiljetter, detta visar på ett fantastiskt engagemang, säger Daniel Krauss, informationschef vid FlixBus moderföretag FlixMobility.

Nu uppmanar FlixBus ledning politiker att ha resebolaget i åtanke för statligt organiserade hjälpresor.

– Vi är tillgängliga för politiker som vill använda vår expertis inom mobilitet till förmån för transport av förnödenheter och flyktingar. Vi har ett stort nätverk och tillsammans med våra busspartners kan vi snabbt sätta bussar i trafik som kan ta människor till säkerhet, säger Daniel Krauss.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)