Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd och koncernchef för Taxi Stockholm

Mikael Åbom tar den 1 maj över som vd och koncernchef för Taxi Stockholm.

Till ny vd och koncernchef i Taxi Stockholmkoncernen har utsetts Mikael Åbom. Han har tidigare varit vd för flera bolag inom dagligvaru- och grossisthandel och senast för Fonuskoncernen. Inom koncernen, där även Sirius Omsorg ingår, arbetar 4 500 personer.

Mikael Åbom tillträder som vd och koncernchef den 1 maj och efterträder då Satish Sen som varit tillförordnad vd och koncernchef i Taxi Stockholm sedan september 2020.

Mikael Åbom har stor erfarenhet från verksamheter som stått inför en tillväxtresa och där varumärkesbyggandet varit strategiskt viktigt, likaså en lång erfarenhet av att leda företag som är medlemsägda och verkar i lågmarginalbranscher liksom bolagen i Taxi Stockholmkoncernen.

– Vi tar oss sakta ur en pandemi som starkt påverkat hela vår verksamhet och ställer samtidigt om för framtiden. Vi ska ha en emissionsfri fordonsflotta inom bara några år samtidigt som bilproduktionen hindras av komponentbrist. Vi breddar ständigt vårt mobilitetserbjudande och vi ökar hela tiden vår digitaliseringsgrad samtidigt som vi arbetar för att samhället ska göra kvalitetsupphandlingar i stället för att fokusera på lägsta pris. Vi kommer att ha stor nytta Mikaels kompetens av ledarskap i förändring, säger Dimitrios Nikopoulos, Taxi Stockholms styrelseordförande.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)