Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Iveco Bus återstartar bussproduktion i Italien

Domenico Nucera, chef för bussverksamheten inom Iveco Group. Foto: Ulo Maasing.

Busstillverkaren Iveco Bus planerar att åter starta busstillverkning samt forskning och utveckling i Italien. Siktet är inställt på att utöka konstruktion och tillverkning av batterier i Torino i Piedmonte i nordvästra Italien, medan batterielektriska och bränslecellsdrivna bussar, liksom den senaste generationens naturgas-/biogasbussar samt diesel-/biodieselbussar ska produceras i Foggia.

Bussarna ska produceras i Iveco Bus´ övriga fabriker och slutmonteras och utrustas i Foggia med avancerad teknik, bland annat alternativ drivlinor tillverkade i Torino liksom vätgasdrivna bränsleceller.

Ansvaret för forskning och utveckling, batteritillverkning och motorer för lågemissionsbussar ska ligga hos FPT Industrial som är Ivecogruppens verksamhet med specialisering på teknologi för drivlinor.

För satsningen har Iveco Bus sökt medel från det italienska näringslivsdepartementets
fond för nationell återhämtning efter pandemin. Om Iveco Bus får det begärda statliga stödet kommer de första bussarna att tillverkas våren 2023.

– Vi räknar med att vår ansökan beviljas. Det kommer att göra det möjligt för oss att utveckla ny kompetens, bidra till landets ekonomiska utveckling samt spela en ledande roll i den akuta förnyelsen av fordonsflottan i lokal kollektivtrafik i Italien. säger Domenico Nucera, chef för bussverksamheten inom Iveco Group.

Taggat som:

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)