Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Köper loss bussföretag från koncern

Vadstena Buss köps loss ur HGL Buss. Foto: Vadstena Buss.

Bussföretaget Vadstena Buss köps loss från koncernen HGL Buss, där bland andra Smålandsbussen och Bliva Buss ingår. Köpare är två Vadstenabor, varav en mångårig medarbetare i företaget, skriver Motala Vadstena Tidning.

Vadstena Buss startade som ett familjeföretag och har funnits sedan tidigt 1900-tal. 1987 köpte Smålandsbussen AB företaget och från 2014 ingick företaget i HGL Buss AB som i sin tur ägs av HGL Invest.

Bolaget förfogar över ett 15-tal fordon, allt från mindre skolbussar till större fullturistbussar. Idag har företaget cirka tio fast anställda medarbetare och omkring femton timanställda.

Vd i det fristående Vadstena Buss blir den ene av de nya delägarna, Ulrik Andersson, som varit medarbetare i företaget under 23 år. Den andre delägaren, Fredrik Särnehed, är sedan tidigare företagare i Vadstena och tar nu plats i Vadstena Buss´ styrelse samt ska fokusera på företags- och affärsutveckling.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)