Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Maskerad premiär för nya bussar från Setra

Daimler Buses har inlett serieproduktionen av den nya generationen av Setra ComfortClass och TopClass 500. Men än så länge har man ”maskerat” bussarnas utseende. Bild: Daimler Buses.

Daimler Buses har inlett serieproduktionen av den nya generationen av turistbussarna Setra ComfortClass och TopClass 500. Men den officiella lanseringen av bussarna kommer senare i sommar. Daimler Buses har heller inte avslöjat några detaljer om den nya generationen och hittills bara presenterat en bild på en ”maskerad” buss.

Först ut från produktionslinan i tyska Neu-Ulm var en buss ur ComfortClass-serien som inom kort kommer att följas av en första TopClass 500. Enligt Daimler Buses kommer den nya generationen av de båda serierna att ha ”många tekniska och utseendemässiga innovationer”.

En nyhet gäller dock själva produktionen av bussarna. För första gången använder sig Daimler Buses av vad man kallar den digitala busskarossen.

Alla nya komponentern i de två turistbussmodellerna monterades först digitalt i dator i rätt monteringsordning varpå de enskilda tillverkningsstegen analyserades. Fördelen är enligt Daimler Buses att tillverkningssprocessen därmed optimerad i förväg. Det minskar behovet av justeringar i efterhand, under själva tillverkningen, vilket bidrar till en smidig sproduktionsstart. Enligt företaget kommer metoden att användas i framtiden för produktionen av alla nya modellserier.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)