Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Inget ryskt för Viking Line

Viking Lines nyaste fartyg Viking Glory drivs med naturgas från Norge. Foto: Viking Line.

Rederiet Viking Line fortsätter sitt arbete med att fasa ut alla ryska produkter och drivmedel på sina fartyg. Rederiet är tydligt med att fördöma det ryska anfallskriget i Ukraina och har sedan slutet av februari arbetat med att fasa ut alla ryska produkter.

Bland annat har alla ryska produkter i taxfreesortimentet tagits bort och rederiet fattade direkt efter angreppet på Ukraina beslut om att inte transportera ryskt gods. Samarbetet med samtliga ryska leverantörer har också avslutats, uppger Viking Line.

Rederiets största fartyg, Viking Glory och Viking Grace, använder som bränsle LNG, det vill säga naturgas från Norge. Av Viking Lines övriga fartyg körs majoriteten på bränsle från finska leverantörer. Rederiets övriga fyra fartyg i trafik mellan Finland och Sverige bunkras med olja från finska Neste och Helsingfors beredskapslager.

När det gäller Viking XPRS som går i trafik mellan Tallinn och Helsingfors har Viking Line sedan våren arbetat med att fasa ut ryskt bränsle. Fartyget bunkras i Estland av en estnisk leverantör, men Viking Line har begärt att leverantören frångår den ryska oljan. Orsaken till att fartyget bunkras i Estland är längre hamntider i Tallinn, förklarar rederiet.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)