Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stängt bak för att få Jönköpingsbor att blippa

Nu är det slut med möjlighet att stiga på bussen genom bakdörrarna i Jönköping. Foto: JLT.

Från och med måndagen stänger Jönköpings Länstrafik, JLT, de bakre dörrarna för påstigning på samtliga bussar. Anledningen är att många resenärer som stiger på bak struntar i att blippa sina biljetter, vilket i sin tur gör resandestatistiken opålitlig.

Från och med måndag den 13 juni stängs bakdörrarna. Dessutom kommer kundvärdar att finnas på plats, likaså kommer resenärerna att informeras via skyltar.

– Under pandemin och de här två åren har vi stängda framdörrar och spärrat av fram till förarna. Vi vill komma tillbaka till som det var innan, det naturliga flödet som resenär, säger Charles Tholin, affärsutvecklare vid Jönköpings Länstrafik, till SvT Nyheter Jönköping.

– Att alla resenärer blippar sin biljett är dels viktigt för vår statistik, dels för att vi vill ha det goda kundmötet mellan förare och resenärer. Statistiken är viktig för att vi ska veta var människor stiger av och på, se att turerna håller eller om vi behöver ändra tidtabellerna. Likaså om vi har bussar som är jättefulla och andra som är nästan tomma.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)