Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Premiär för Scandics nya storhotell i Göteborg

Scandics nya storhotell i Göteborg öppnar. Foto: Scandic.

På söndagen, den 12 juni, öppnar Scandic ett nytt storhotell i Göteborg. Hotellet, Scandic Göteborg Central, ligger i Älvstaden intill den nya Hisingsbrons södra fäste. Det nya hotellet har 451 rum, 1 225 bäddar och möteskapacitet för upp till 1 000 personer.

Hotellet har även en takrestaurang på fjortonde våningen. Restaurangen Above uppges vara inspirerad av ”Miamis moderna smältdegel vilket återspeglas i både inredning och ett lekfullt mat- och dryckeserbjudande”.

Hotellet har Svanenmärkts enligt Svanens nya kriterier där bland annat miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn har legat till grund för certifieringen.

Genom öppningen av Scandic Göteborg Central stärker Scandic sin hotellnärvaro på hotellmarkanden i Göteborg och driver nu 9 hotell med totalt 2 670 rum.

Scandic presenterar sin kvartalsrapport för andra kvartalet den 15 juli. Redan i veckan gick dock hotellföretaget ut med en prognos om en mycket stark resultatutveckling. Företaget uppger att omsättningen under årets andra kvartal kommer att uppgå till 5,2 – 5,4 miljarder kronor med ett rörelseresultat före räntor, skatter och avskrivningar på 1 – 1,1 miljarder, vilket är betydligt mer än man tidigare hade väntat sig.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)