Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Biljettstrul i Sörmland

Sörmlandstrafiken har den senaste veckan haft rejält struligt med valideringen av busskort. Arkivbild: Ulo Maasing.

Sörmlandstrafiken, som svarar för kollektivtrafiken i Region Sörmland, har den senaste tiden haft det rejält struligt med valideringen av busskort. Tusentals valideringar per dag har inte fungerat som de ska. På fredagsförmiddagen hade Sörmlandstrafiken identifierat själva problemet och i början av den här veckan väntas det vara löst.

– Problemet var mer omfattande än vi kände till tidigare, säger Zana Zgog, enhetschef för försäljning, marknad och tekniska system på Sörmlandstrafiken till Södermanlands Nyheter.

Först trodde man att det var skolkort som slutat fungera, men senare visade det sig att valideringen inte fungerade även för andra kort.

– Vi vet att bara en bråkdel av de 6 000 till 7 000 valideringar som vi brukar ha på en dag har validerats korrekt under veckan, säger Zana Zgog till tidningen.

– Det är något i inläsningen av bussarnas körschema som har blivit tokigt. Det är en enkel sak att lösa när man känner till det. Det är för tidigt att säga exakt hur det påverkar ekonomiskt.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)