Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fri kollektivtrafik till 1000 sörmlänningar

1000 bilister i Sörmland får i höst resa avgiftsfritt med kollektivtrafiken under en månad. Foto: Ulo Maasing.

Under fyra veckor i höst får 1000 sörmlänningar som annars pendlar till arbetet med bil möjlighet att testa bussen i stället, helt kostnadsfritt. Målet är att fler ska upptäcka fördelarna med att pendla kollektivt och ändra sina resvanor.

– Det är första gången vi gör den här typen av kampanj. Vi vill nå bilister som är beredda att ställa bilen för att testa ett annat och mer hållbart sätt att pendla på, säger Micaela Nordin, projektledare för kampanjen på Region Sörmland.

I Sörmland finns 138 busslinjer och 4184 busshållplatser som trafikeras av Sörmlandstrafiken. Många invånare reser redan med Sörmlandstrafiken varje dag, och det kan bli ännu fler.

För att delta i kampanjen krävs att resenärerna har körkort och är bilister idag, och att de kan tänka sig att ställa om sitt resande. Periodbiljetten som deltagarna erbjuds gäller på Sörmlandstrafikens bussar inom den egna kommunen under 30 dagar.

Kampanjen är en del av EU-projektet Fossilfritt 2030 – Rena Resan som drivs av Region Sörmland. Projektet arbetar med olika insatser för att öka det hållbara resandet i östra Mellansverige. Projektet får stöd från den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt från Region Örebro län, Region Sörmland, Region Östergötland och Biodriv Öst.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)