Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordturism i Göteborg

Antalet hotellgäster i Göteborg slog rekord i juli. På bilden: Gothia Towers. Foto: Ulo Maasing.

Turismen i Sverige är i snabb takt på väg att återhämta sig efter pandemin. I Göteborg sattes i år nytt rekord för juli med fler gäster än någonsin på hotellen. Under 28 av månadens 31 dagar såldes fler hotellrum än i juli 2019, rapporterar Göteborg & Co.

Den starka utvecklingen för destinationen Göteborg fortsätter. Flera månader har överträffat nivåerna från 2019 och juli blev inget undantag. Antalet hotellgäster i Göteborgsregionen ökade med 34 procent enligt data från Benchmarking Alliance. Partille Cup och Gothia Cup, fyra konserter på Ullevi och flera andra mindre och större evenemang lockade extra många besökare.

Beläggningen på hotellen i Göteborgsregionen i juli var hela 88 procent i genomsnitt vilket är högst av de svenska storstäderna och tangerar det tidigare rekordåret 2019. Men eftersom fler hotellrum tillkommit sedan dess ökade det totala antalet sålda rum med 12 procent enligt Benchmarking Alliance. Periodvis var det helt fullt på hotellen.

Partille Cup och Gothia Cup, fyra konserter på Ullevi och flera andra mindre och större evenemang lockade extra många besökare under månaden.

Sommaren avslutas lika starkt. I augusti gör Ed Sheeran och Håkan Hellström sammanlagt sex Ullevikonserter. Way out West fyller Slottsskogen och Liseberg har en rad kända artister på programmet. Göteborgs Kulturkalas går av stapeln 1 – 4 september.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)